Marian Lupu, candidatul PD la alegerile prezidențiale, a depus la Comisia Electorală Centrală (CEC) listele de subscripție pentru prezidențialele din 30 octombrie, liste pe care au semnat circa 29 de mii de cetățeni.

Potrivit liderului democraților, PDM a reușit să strângă într-un timp foarte scurt numărul necesar de semnături pentru campania prezidențială.

„Avem adunate 29 de mii de semnături, cu mult mai multe decât minimul necesar înscrierii. Ne bucurăm că suntem primul partid care a reușit să adune semnăturile – e un semn bun pentru campania electorală. A fost un tur de forță extraordinar prin toate raioanele țării și îi felicit pe colegi pentru efortul depus. Avem o echipă de nădejde la PDM”, a spus Marian Lupu.

Totodată, candidatul PD a ținut să le mulțumească cetățenilor care au semnat pe listele de subscripție pentru încrederea în Partidul Democrat, în Republica Moldova și viitorul ei.

„Acești oameni așteptă un viitor mai bun pentru Moldova, iar efortul meu și al echipei mele va fi în direcția construirii acestui viitor. Mesajul nostru va fi unul al speranței și al încrederii, al transformării europene a țării”, a adăugat Marian Lupu.

24h.MD precizează că CEC urmează să verifice setul de documente prezentat de PDM, inclusiv listele cu semnături și să decidă înscrierea efectivă a candidatului Marian Lupu în competiția electorală.