Orice încercare de a crea un Guvern nou cu grupul Candu, cu Partidul Şor este extrem de periculoasă pentru opoziţia de centru-dreapta. De această părere este directorul executiv IPIS, Vladislav Kulminski. Opinia a fost expusă în cadrul emisiunii „Punctul pe AZi” de la TVR MOLDOVA.

„Este posibil că Guvernul Chicu va fi dat jos, dar crearea unui nou Guvern în conjunctura actuală cred că este imposibilă. Acest Parlament a fost ales după regulile lui Plahotniuc, oamenii care sunt în acest Guvern nu au în cap programe de dezvoltare pentru R. Moldova, ideologie. Cu cei de la Şor, grupul Candu este posibil să construieşti un guvern bazat pe o anumită agendă de dezvoltare? Nu. Aceşti oameni sunt interesaţi în toate schemele de corupţie pe care le generează statul R. Moldova”, a spus Kulminski.

El este de părere că Parlamentul actual nu poate produce nicio agendă pozitivă pentru R. Moldova şi scopul principal trebuie să fie înlocuirea acestuia.

„Ţinta principală sunt alegerile prezidenţiale, un candidat de centru sau stânga are mai puţine şanse în condiţiile actuale, un candidat de centru-dreapta este în stare să câştige aceste alegeri. Este important dizolvarea Parlamentului după alegerile prezidenţiale, niciun fel de agendă constructivă nu poate fi construită în cadrul actualului Parlament. Cel care va câştiga prezidenţialele dacă va încerca să creeze un Guvern de salvare naţională cu Şor sau Candu sau alţi jucători din acest Parlament va fi o greşeală imensă. Trebuie să fie reformarea profundă a R. Moldova, care nu mai funcţionează. R. Moldova are nevoie de reforme profunde şi de un Guvern destul de idealist care ar putea să le implementeze ceea ce este imposibil în cadrul actualului Parlament”, a spus directorul executiv IPIS.