Există foarte puţine şanse ca cei din PAS și PPDA să reușească să se înțeleagă asupra înaintării unui candidat comun la alegerile prezidențiale. Analistul politic Igor Volniţchi a ajuns la această concluzie, pornind de la disensiunile dintre PAS şi PPDA privind alegerle noi din circumsripţia Hînceşti, transmite 24h.md.

„Dacă nu s-au înțeles în cazul alegerilor noi din circumscripția Hîncești, sunt foarte puține șanse ca cei din PAS și PPDA să reușească să se înțeleagă asupra înaintării unui candidat comun la alegerile prezidențiale. Cu atât mai mult că există un istoric al acestor două partide, care arată ce se întâmplă în cazul în care unul dintre aceste partide face un pas înapoi. Mă refer aici atât la alegerile prezidențiale din 2016, cât și la alegerile anticipate pentru alegerea primarului Capitalei din 2018”, a declarat Volniţchi pentru agenţia Sptnik Moldova.

Volniţchi crede că, cel mai probabil, PAS și PPDA vor merge separat în alegerile prezidențiale.

„Concluzia logică care se impune este că, cel mai probabil, PAS și PPDA vor merge separat în alegerile prezidențiale și fiecare va avea propriul candidat”, a mai spus Igor Volnițchi.