Anual, pe data de 5 iunie, este marcată Ziua Mondială a Mediului Înconjurător. Cu această ocazie, la Chișinău va fi organizate mai multe acțiuni.

Astfel, va avea loc un amplu eveniment de „reîntoarcere a privirilor spre natură”.

Evenimentul este organizat din  Proiectele de mediu ale Programului Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) Clima East, Conservarea biodiversității, Energie și biomasă, Programul de Granturi mici al Fondului Global de Mediu (GEF), Agenția Moldsilva și Mișcarea Ecologistă din Moldova.

Programul evenimentului prevede un life-mix de Cristofor Aldea-Teodorovici, odihnă, comunicare, sesiuni foto tematice, ateliere pentru copii și maturi, expoziție cu vânzare, cadouri etc.

Serbarea va avea loc în municipiul Chișinău, Parcul Valea Morilor, scuarul din preajma Teatrului de Vară, duminică, 5 iunie 2016, 14:00.

Ziua Mediului la Chișinău, cu sloganul “Un copac nu moare niciodată singur” are drept obiectiv să trezească interesul opiniei publice față de problemele de mediu, să informeze, să instruiască și să bucure. În acest sens, în activitățile evenimentului vor fi antrenați specialiști din domeniile silviculturii, turismului, energiei regenerabile, reciclării și meșteri populari din întreaga republică.