Ambasada României la Chișinău va organiza în Republica Moldova o serie de evenimente și manifestări dedicate Zilei Naționale a României, transmite 24H.MD.

Astfel, joi, 1 decembrie, la Biserica Sfânta Teodora de la Sihla din Chișinău va avea loc un Te Deum, la care va participa ambasadorul României în Republica Moldova, Daniel Ioniță. Ambasadorul Daniel Ioniță va participa de asemenea la spectacolul organizat de Teatrul de Revistă „Ginta Latină” cu prilejul Zilei Naționale a României. În seara zilei, tradițional, Ambasada României va organiza o recepție. Ca în fiecare an, la eveniment au fost invitați să participe oficiali ai Republicii Moldova, reprezentanți ai corpului diplomatic acreditat, personalități relevante din domeniul culturii și educației etc.

Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” și Ambasada României vor organiza luni, 5 decembrie, în contextul evenimentelor dedicate Zilei Naționale a României, spectacolul „Sub Zodia Mariei”, un recital de muzică şi poezie, care va avea loc la Teatrul Național „Satiricus I.L.Caragiale”.

Cu aceeași ocazie la 25 noiembrie, Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” la Chişinău și Ambasada României în Republica Moldova în colaborare cu Filarmonica Naţională „Serghei Lunchievici” au organizat un concert simfonic dedicat Zilei Naţionale a României. Evenimentul a fost fi susţinut de violoncelistul român Răzvan Suma şi Orchestra Simfonică a Filarmonicii Naţionale „Serghei Lunchievici” sub bagheta maestrului Mihai Agafiţa. De asemenea, la data de 29 noiembrie, la Sala cu Orgă a fost organizat un concert de muzică clasică. Evenimentul, devenit tradițional pentru publicul meloman din Chișinău, a fost susținut de Orchestra Națională de Cameră, sub bagheta maestrului Cristian Florea și de celebrul violonist român Alexandru Tomescu.