Serviciile operative ale Vămii au contracarat o tentativă de introducere în țară, prin eludarea controlului vamal, a 20 de tone de zahăr fără acte de proveniență, informează 24H.MD.

Reținerea a avut loc în proximitatea or. Anenii Noi urmare a verificării unor informații operative privind activitatea de contrabandă desfășurată de către un grup de conaționali prin segmentul transnistrean. În rezultatul controlului fizic al compartimentului marfar al unui autocamion, inspectorii vamali au depistat un lot de zahăr, care era ambalat în 400 de saci a câte 50 kg fiecare.

Unitatea de transport de model MAN era condusă de către un cetățean moldovean în vârstă de 41 de ani. Potrivit marcajelor aplicate pe ambalaj, s-a constatat că marfa transportată provine din Ucraina și urma să fie comercializată pe piața autohtonă.

Potrivit primelor estimări, valoarea întregii cantități de marfă depășește suma de 250 000 lei.

În cadrul măsurilor speciale de investigații au fost reținuți încă doi membri ai grupării, care au fost plasați în izolatorul Direcției de Poliție a mun. Chișinău pe un termen de 72 de ore. În cazul demonstrării culpabilității persoanelor implicate, acestea riscă pedeapsă sub formă de privațiune de libertate de la 3 la 10 ani, conform art. 248 alin. (5) lit. b,d) CP al RM ”Contrabanda”.