În condițiile în care virusul de pestă porcină africană în Ucraina este încă la o cotă înaltă, iar Republica Moldova nu permite importul de carne de porc, unii cetățeni încearcă să introducă în mod fraudulos marfa, prin punctele de trecere locale. Astfel, polițiștii de frontieră din cadrul Direcției regionale Nord au reținut un lot de produse din carne de porc, scrie 24H.MD.

În data de 29 octombrie a.c., pe direcția intrare în țară, prin punctul de trecere local ,,Lipcani – Podvirievka” s-a prezentat un moldovean, de 41 de ani, la volanul unui Mercedes Vito. În timpul controlului fizic al mijlocului de transport, înmatriculat în Briceni, polițiștii de frontieră au depistat, ascunse sub o plapumă, salamuri de porc, în asortiment, fără acte de proveniență. Urmare a celor descoperite, mijlocul de transport a fost supus unui control amănunțit, care a rezultat cu ridicarea a 46.6 kg de produse alimentare, interzise pentru a fi importate în Moldova.

Bărbatul a declarat că produsele alimentare sunt destinate pentru consum personal. Marfa a fost ridicată și urmează a fi transmisă, conform competențelor Serviciului Vamal. Pe numele bărbatului a fost întocmit proces-verbal cu privire la contravenție în baza art. 287 al.10 Cod Contravențional al Republicii Moldova, care prevede sancționarea cu amendă de la 25 la 75 de unităţi convenţionale.