Ofiţerii de investigare a fraudelor economice ai IP Centru din cadrul Direcţiei de Poliţie a mun.Chişinău au deconspirat activitatea ilicită a unui cazino din centrul Capitalei, fiind elucidate grave încălcări de legislaţie, admise de către adiministraţie.

În urma verificărilor desfăşurate, poliţiştii au constatat că, numărul de personal era angajat în lipsa actelor corespunzătoare, iar activitatea cazinoului era desfăşurată fără a dispune de licenţă în acest sens.

Fiind examinate actele de contabilitate, au fost constatate încălcări de neînregistrare a mijloacelor financiare prin aparatul de casă şi control, iar băuturile alcoolice tari de lux erau procurate în lipsa documentelor fiscale şi fără timbre de acciz. Astfel au fost depistate şi ridicate mijloace financiare în sumă de 7 900 lei, 800 euro şi 1 250 dolari SUA. În acest context, băuturile alcoolice au fost ridicate, acte contabile dubioase, precum şi înscrisuri de ciornă privind încasările reale, ce nu erau reflectate prin contabilitate.

În acest context au fost iniţiate proceduri contravenţionale privind “Încălcarea legislaţiei cu privire la jocurile de noroc”, “Desfăşurarea activităţii în domeniul jocurilor de noroc fără licenţă sau cu licenţa suspendată, retrasă, sau cu licenţa nevalabila la jocurile de noroc”, “Încălcarea regulilor de organizare şi de ţinere a contabilităţii, de întocmire şi prezentare a rapoartelor financiare”, ”Achiziţionarea, păstrarea, transportul spre comercializare şi comercializarea ilegală a valorilor materiale”, precum şi “Utilizarea muncii nedeclarate”.

De asemenea poliţiştii vor examina acţiunile persoanelor responsabile de activitatea cazinoului, prin prisma art. 244 “Evaziunea fiscală a întreprinderilor” Codul Penal, care prevede amendă în mărime  de la 40 000 lei la 60 000 lei sau închisoare de pînă la 3 ani