Șaptesprezece pasageri dintr-un autobuz au fost răpiți miercuri în provincia Sar-e Pul din nordul Afganistanului, a declarat joi un oficial local, la o zi după ce peste 150 de persoane au fost răpite într-un incident similar, scrie Agerpres.

Noua răpire s-a produs miercuri după-amiază când un autobuz a fost oprit în timp ce efectua o cursă între Balkhab și Sar-e Pul, a afirmat Zabihullah Amani, purtător de cuvânt al guvernatorului provinciei.

Toți cei răpiți erau bărbați și nu se știe unde au fost transportați, a spus Amani. Niciun grup nu a revendicat responsabilitatea pentru incident, dar guvernul a dat vina pe militanții talibani.

„A fost lansată o operațiune de căutare și liderilor tribali din zonă li s-a cerut să intervină dacă află unde sunt ținuți ostaticii”, a adăugat el.

Incindentul s-a produs la o zi după ce militanți talibani au răpit peste 150 de pasageri în provincia Kunduz. Deși majoritatea pasagerilor au fost eliberați ulterior, 12 au fost uciși, iar opt au rămas în captivitate la Kunduz.

Talibanii au revendicat responsabilitatea pentru răpirea de marți, anunțând că au oprit trei autobuze și că au descoperit 26 de soldați care au fost identificați după documente.

Militanții au anunțat că au ucis șase soldați în timpul incidentului și pretinde că cei răpiți sunt cu toții membri ai forțelor armate ale guvernului.

Militanții talibani opresc în mod frecvent autovehicule pentru a căuta membri ai guvernului afgan, forțelor de securitate sau ai organizațiilor internaționale.

Kunduz este una dintre provinciile cu cele mai mari probleme de securitate din nordul Afganistanului, iar capitala Kunduz a fost pentru scurtă vreme ocupată de talibani anul trecut.