Președintele Parlamentului RM, Andrian Candu, își dorește o reformă a clasei politice din Moldova, astfel ca aceasta să devnă mai calitativă, integră, profesională și dedicată dezvoltării țării.

Într-un interviu acordat portalului Deschide.md acesta a vorbit despre intenția de a distruge mitul precum că în Moldova stânga ar fi împotriva Occidentului și a integrării europene.

Fiind întrebat de jurnalistul Deschide.md despre intenția liderului PDM, Vlad Plahotniuc de a reforma partidul, Candu a declarat: „Răspunsul meu e DA, dar nu numai! Da, vrem să ne reformăm în sensul calităţii, integrităţii, profesionalismului şi dedicaţiei pentru dezvoltarea ţării şi DA, vrem să dezvoltăm o stângă europeană. Spun asta pentru că, în Republica Moldova, cu regret, dreapta este considerată pro-europeană şi împotriva a tot ce vine din Est, iar stânga este privită ca fiind întotdeauna prorusească şi împotriva Occidentului. Acest lucru nu e normal, pentru că în Europa există o stângă foarte puternică”.

În același timp, Candu a declarat că își dorește ca partidul pe care îl reprezintă, PDM, să devină forța care va contriubui la implementarea Acordului de Asociere cu UE și va duce acest proces până la pre-aderarea și aderarea la UE.

„Noi vrem să devenim acea stângă proeuropeană, care să implementeze acordul de asociere până vom ajunge la faza de pre-aderare şi aderare la UE. (…) Acum e cazul să ne concentrăm pe tot ce înseamnă centru-stânga şi să construim o stângă europeană”, a concluzionat Candu.

Reamintim că, pe 24 decembrie 2016 a avut loc al VIII-lea Congres al Partidului Democrat în cadrul căruia Vlad Plahotniuc a fost ales președinte al formațiunii. În discursul său acesta și-a prezentat viziunea de reformare a partidului, dar și a clasei politice. Potrivit acestuia, politicienii trebuia să lase la o parte discursurile populiste de pe rețelele de socializare și platourile emisiunilor televizate și să coboare printre oameni, încetând să-i mai privească de sus.