Un avocat (ex-procuror adjunct al procuraturii Călărași) și complicele acestuia, şeful Întreprinderii Ocolul Silvic Ungheni, a Întreprinderii de stat „Moldsilva”, sunt cercetați penal pentru corupție.

Astfel, acțiunile pretins a fi ilegale ale celor doi, constau în pretinderea unei sume de 6000 de euro de la denunțător, care recent a fost condamnat la 8 ani de închisoare pentru Escrocherie.

În schimbul banilor, avocatul promitea să îi determine pe magistraţii de la Curtea de Apel Chişinău, să adopte o soluţie favorabilă prin a casa decizia primei instanţe cu pronunţarea unei hotărîri de achitare.

În scopul documentării acţiunilor ilegale ale suspecților, sub controlul angajaţilor Serviciului protecție internă și anticorupție (SPIA) al MAI şi procurorilor din cadrul Procuraturii anticorupţie, banii au fost transmiși în două tranșe a câte 4000 şi 2000 de euro.

Ulterior, urmare măsurilor speciale de investigaţii şi acţiunilor procesual-penale, de către procurori și ofiţerii SPIA au fost desfăşurate percheziţii la domiciliile, birourile de serviciu şi în automobilele bănuiților, care au fost escortați la Procuratura anticorupţie, unde, avocatul a încheiat un acord de recunoaştere a vinovăţiei.

La moment, urmează a fi efectuate alte acţiuni de urmărire penală şi măsuri speciale de investigaţii, în scopul stabilirii implicării şi altor persoane cu tangenţă la acest caz.

Dacă va fi dovedită vinovăția acestora, bănuiții riscă o amendă în mărime de până la 80000 de lei sau închisoare de la 2 la 6 ani.