Un atac terorist a avut loc pe aeroportul Atatürk din Istanbul. 36 de persoane au murit, iar altele 120 au fost rănite, transmite 24h.MD.

Printre morţi sunt cinci poliţişti locali şi un cetăţean rus, scrie serviciul în engleză al TRT.

Potrivit premierului turc, Binali Yildirim, primele indicii conduc spre gruparea jihadistă Stat Islamic (Dáesh) ca autor al atacului terorist de pe aeroportul Ataturk din Istanbul.

Binali Yildirim a explicat că cei trei kamikaze, cărora nu le-a precizat nici identitatea, nici naţionalitatea, au deschis focul asupra pasagerilor cu pistoale-mitralieră înainte de a se arunca în aer.

El a precizat că atacatorii au sosit la bordul unui taxi la aeroport şi a dezminţit zvonul că unul dintre terorişti ar fi scăpat, adăugând însă că sunt investigate toate posibilităţile.

Premierul turc a adăugat că traficul aerian a fost reluat începând de la ora 03.00 locală (00H00 GMT).

Binali Yildirim a mai anunțat că dintre victime doar un număr mic au suferit răni grave.

„Există o ameninţare globală şi obiectivul este uciderea de oameni nevinovaţi. Lupta contra terorismului trebuie să fie asumată de toţi”, a spus el.

„Este semnificativ că acest atac are loc exact când ne normalizăm relaţiile cu vecinii noştri”, a arătat Yildirim, aluzie la acordul cu Israel de restabilire a relaţiilor diplomatice, semnat marţi, şi la tentativele de reconciliere cu Rusia.