Taxele locale pentru proprietarii gheretelor de țigări din Chișinău au fost majorate, conform deciziei consilierilor municipali din 28 iunie. Astfel, mărimea taxelor pentru gheretele de țigări va constitui de la 20 de mii de lei anual, transmite 24h.MD.

Prin această decizie, consilierii municipali din partea Partidul Socialiștilor (PSRM) au de gând să completeze bugetul municipal, care, potrivit estimărilor preliminare, va putea încasa anual încă 2,1 milioane de lei.

Autorul proiectului de decizie, socialistul Petru Burduja, a explicat că taxa locală va fi percepută pentru fiecare aparat de casă din gheretele de țigări situate în zonele verzi și locurile de recreere în masă a locuitorilor Chișinăului. Astfel, se preconizează ca în zonele de parcuri să fie redusă disponibilitatea tarabelor la care se vând produse din tutun.

Decizia Consiliului municipal poate intra în vigoare pe parcursul anului, socialiștii însă intenționează să facă obligatorie noua taxă pentru plasarea gheretelor de vânzare a produselor din tutun deja până la sfârșitul acestui an.