Angajaţii  Direcţiei de Poliţie a mun.Chişinău au reţinut un individ originar din Chişinău  în vîrstă de 34 de ani cercetat penal pentru pungăşie.

Incidentul a avut loc în troleibuzul de pe ruta cu nr.22 pe str.Ştefan cel Mare din capitală, unde bănuitul a încercat să sustragă din geanta unei domnişoare careva bunuri . Fiind observat de alţi pasageri,aceştia au alertat imediat poliţia. Ulterior bărbatul  a fost reţinut şi escortat la inspectorat pentru audieri. Potrivit informaţiilor constatate pînă în prezent,acesta mai este suspectat pe încă 6 cazuri similare.

Respectiv a fost dispusa iniţierea unei cauze penale pentru săvîrşirea mai multor infracţiuni de pungăşii.Conform legislaţiei penale în vigoare bănuitul riscă o pedeapsă cu amendă în mărime de pînă la 10 000 lei, muncă neremunerată în folosul comunitaţii de la 180 la 240 ore, sau  închisoare de pînă la 2 ani.

În această ordine de idei, Poliţia Capitalei recomandă cetăţenilor să evite să acorde maximă atenţie persoanelor ce au un comportament suspect, iar majoritatea hoţilor de buzunare sunt permanent îmbrăcaţi elegant, şi pot avea o vârstă diferită.