În seara zilei de ieri pompierii au fost alertați pentru a interveni la lichidarea unui incendiu izbucnit în biserica ,,Adormirea Maicii Domnului” din localitatea Climăuți raionul Dondușeni. Apelul la serviciul 901 a fost recepționat la ora 17.16 minute, iar în teren au fost dislocate 4 autospeciale de intervenție.

Ajunși, pompierii au stabilit că de ardere este cuprinsă suprafața de 40% din construcția bisericii și acoperișul acesteia. Datorită intervenției operative a echipelor de salvatori a fost posibilă salvarea a 60% din clădire, dar și unele bunuri materiale din interior. În urma acestui incendiului a primit arsuri pe mâini  de gradul I-II, parohul bisericii care a încercat să localizeze focul pînă la intervenția echipelor specializate. Viața persoanei afectate de incendiu este în afară oricărui pericol. Bărbatul este internat în spitalul raional Dondușeni. Toate circumstanțele și cauza producerii incendiului urmează a fi stabilite.

Serviciul Protecției Civile și Situațiilor Excepționale atenționează populația să țină cont de regulile antiincendiare, pentru a evita producerea situațiilor de risc.  De la începutul anului 2016 în Republica Moldova au avut loc peste 1400 incendii în care au decedat 106 persoane, inclusiv 7 copii.