În cadrul ședinței de astăzi, 11 octombrie 2016, Comisia Electorală Centrală a stabilit ordinea de înscriere a concurenților electorali în buletinul de vot pentru alegerea Președintelui Republicii Moldova din 30 octombrie 2016, după cum urmează:

Lupu Marian, Partidul Democrat din Moldova

Ghimpu Mihai, Partidul Liberal

Leancă Iurie, Partidul Popular European din Moldova

Năstase Andrei, Partidul Politic ”Platforma Demnitate și Adevăr”

Popenco Inna, Mișcarea Social-Politică Republicană „Ravnopravie”

Ciubașenco Dumitru, Partidul Nostru

Sandu Maia, Partidul Acțiune și Solidaritate

Dodon Igor, Partidul Socialiștilor din Republica Moldova

Radu Silvia, candidat independent

Laguta Maia, candidat independent

Guțu Ana, Partidul Politic „DREAPTA”

Ghilețchi Valeriu, candidat independent

În aceeași şedinţă, Comisia Electorală Centrală a aprobat modelul şi textul buletinului de vot pentru alegerea Președintelui Republicii Moldova din 30 octombrie 2016. Potrivit hotărîrii aprobate, buletinul de vot este divizat în 12 patrulatere, fiecare avînd dimensiunile de 110 mm pe 20 mm. Lungimea buletinului este de 348 mm, iar lăţimea – de 140 mm. Distanța dintre patrulatere este de 2,5 mm unul față de altul.

La o distanţă de 5 mm mai jos de data alegerilor se aplică două numere: în partea stîngă – numărul de ordine al circumscripției electorale, iar în partea dreaptă – numărul de ordine al secției de votare.

În patrulater, în partea stîngă se imprimă simbolul concurentului electoral cu dimensiunile de 15 mm pe 15 mm, iar în partea dreaptă se imprimă un cerc cu diametrul de 15 mm, în care alegătorul urmează să aplice ştampila cu inscripţia „Votat”.

Concurenţii electorali se înscriu în buletinul de vot cu litere majuscule în ordinea stabilită mai sus. Buletinul de vot se va tipări pe hîrtie opacă (mată) de culoare albă.