Şeful–adjunct al Inspectoratului de Poliţie Râşcani şi şeful Poliţiei Criminale vor compărea din nou în faţa magistraţilor. Procurorii au cerut Judecătoriei Buiucani prelungirea, cu 30 de zile, a mandatelor de arestare pe numele celor doi poliţişti.

Mâine, la ora 10.00, urmează să fie examinat demersul procurorilor în privinţa şefului Poliţiei Criminale, iar luni, 25 iulie, ora 10.00, în privinţa şefului-adjunct.

Amintim că aceştia sunt învinuiţi de neglijenţă în serviciu, exprimată prin lipsa de acţiuni prompte în investigarea dublului omor de la Râşcani, înregistrat la finele lunii iunie. Atunci, doi bărbaţi au fost omorâţi, iar, potrivit unei plângeri, semnate de un grup de cetăţeni, poliţia nu ar fi întreprins acţiuni operative pentru a identifica infractorul şi a stabili circumstanţele crimei.

În urma informaţiilor apărute în presă, Procuratura Anticorupţie s-a autosesizat. Ulterior, un grup, format din procurori anticorupţie, ofiţeri CNA şi ofiţeri SPIA, a efectuat mai multe acţiuni de urmărire penală la Inspectoratul de Poliţie din Râşcani. În urma audierilor, cei doi şefi au fost reţinuţi. În total, patru persoane din cadrul IP Râşcani au fost suspendate din funcţie, pe perioada anchetei, printr-un ordin al conducerii Inspectoratului General de Poliţie.