Dezbateri publice privind patenta de întreprinzător în domeniul comerțului interior, cu participarea reprezentanților instituțiilor de stat, societății civile și ai mediului academic, vor avea loc vineri,  22 iulie curent, ora 15.30, la sediul Ministerului Economiei, informează 24h.MD.

Decizia a fost luată ca urmare a protestelor organizate de patentari fața Guvernului Republicii Moldova. La eveniment au fost invitați reprezentanții Asociației Micului Business, precum și reprezentanții patentarilor din întreaga țară.

Potrivit unui comunicat de presă, în timpul dezbaterilor va fi prezentată situația curentă privind activitatea în bază de patentă desfășurată în Republica Moldova, practicile internaționale aferente impozitării micului business (la propunerea reprezentanților Asociației Micului Business va fi expusă experiența Letoniei), precum și soluțiile legale de depășire a situației create.

În cadrul evenimentului reprezentanții ministerelor Economiei, Finanțelor, Inspectoratului Fiscal Principal de Stat și altor instituții vor prezenta amendamente elaborate la legislația actuală, care vin să îmbunătățească climatul de afaceri din țară, să asigure un confort mai sporit micilor antreprenori, inclusiv deținătorilor de patentă.

Precizăm că patentarii spun că autorităţile îi sufocă prin amenzi şi interdicţii și că vor să lucreze în continuare în bază de patentă.