Unul dintre cei mai căutaţi mafioţi italieni, Ernesto Fazzalari, numărul doi al grupării calabreze ‘Ndrangheta, a fost arestat duminică după căutări care durau de 20 de ani. Despre aceasta au anunţat autorităţile din Italia, scrie 24h.MD.

În vârstă de 46 de ani, Ernesto Fazzalari, condamnat deja în contumacie la închisoare pe viaţă, a fost prins la primele ore ale dimineţii într-un apartament dintr-o regiune izolată din Calabria, fief al organizaţiei criminale Ndrangheta, rivală a grupărilor mafiote Cosa Nostra din Sicilia şi Camorra din Napoli.

Fazzalari, subaltern al „şefului cel mare” Matteo Messina Denaro, se ascundea din 1996. El a fost condamnat în 1999 pentru asociere cu o grupare mafiotă, răpire, deţinere de arme şi un dublu omor în cadrul rivalităţilor între clanuri soldate cu 32 de morţi în oraşul său natal Taurianova în perioada 1989-1991.

„Mulţumesc judecătorilor şi forţelor de ordine. Trăiască Italia”, a postat pe Twitter premierul Matteo Renzi.

Ministrul italian de interne Angelino Alfano l-a descris pe Fazzalari ca “unul dintre cei mai importanţi fugari şi reprezentanţi ai lumii umbrelor”.

„Acest lucru arată că nimeni nu scapă de justiţie. Este genul de victorie pe care o încurajăm şi o susţinem în lupta dificilă, dar care poate fi câştigată, împotriva crimei organizate”, a adăugat el.

Se consideră în general că Ndrangheta a depăşi mafia siciliană şi pe cea napolitană datorită traficului de cocaină din America Latină.