Președintele țării, Igor Dodon, spune că procurorii au progresat substanțial în investigarea furtului miliardului, iar în cel mai scurt timp cetățenii vor simți acest fapt. Declarațiile au fost făcute după ședința Consiliului Suprem de securitate. 

„În 2015-2019 au fost mai multe investigații, dar în opinia celor prezenți la ședință au fost mimate încercărilor de a găsi vinovatul și de a întoarce banii. Chiar și raportul Kroll a fost o filieră greșită. Am examinat toate etapele și la ce concluzii au ajuns diferite organe. Anul trecut a fost un raport și al Comisei parlamentare. În mare parte concluziile raportului se confirmă. Este vorba de cei care au pregătit acest furt, inclusiv membrii Comitetului de Stabilitate Financiară, format din foști premieri, miniștri ai economiei”, a declarat Igor Dodon.

Președintele mai spune că pe parcursul ultimelor luni procurorii au pus sub învinuire 10 bancheri și au creat echipe comune de investigații.

„Există progres substanțial în ceea ce ține de investigarea fraudei bancare. Cei care au comis aceste încălcări, ne privesc și înțeleg despre ce vorbesc, și oamenii care așteaptă lucruri concrete. Stimați concetățeni, în timp apropiat toți vor ajunge unde trebuie. Există organe de anchetă, dosare e clar la ce persoane se referă. Вор должен сидеть в тюрьме и он сядет”, a conchis președintele.