La data de 24 mai curent, a avut loc întâlnirea bilaterală între reprezentanţii Ministerului Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei (MMPSF) din Republica Moldova şi Oficiul Francez pentru Imigrație și Integrare (OFII) a Republicii Franceze, transmite 24h.MD.

Astfel, în cadrul întrevederii, directorul regional al OFII, Hossein Mokrey a menționat că partea franceză este deschisă pentru inițierea consultărilor în vederea semnării proiectului de Acord cadru de Parteneriat între Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă și Oficiul Francez pentru Imigrație și Integrare.

Acordul va prevede cooperarea între instituții în vederea reântegrării sociale a cetățenilor Republicii Moldova reveniți din Franța. Aceștia vor beneficia de ajutoare materiale și financiare, cât și sprijin pentru înființarea unei întreprinderi în Republica Moldova.

Reprezentanții MMPSF au reiterat necesitatea acestui acord bilateral care va permite asigurarea unui mecanism eficient de reintegrare a tinerilor pe piața muncii din Republica Moldova.

La final, părțile au convenit asupra inițierii procedurilor interne pentru semnare și coordonarea prevederilor cu instituțiile direct implicate.