Persoanele care au avut de suferit în urma calimităților naturale vor primi ajutor din prtea statului. În acest sens, prim-ministru Pavel Filip a solicitat convocarea Comisiei pentru situaţii excepţionale pentru a stabili evaluările și pagubele exacte, înregistrate în urma acestor fenomene meterologice, informează 24h.MD.

„Au fost afectate casele oamenilor și compromise, în unele cazuri, mai multe hectare de culturi agricole. Să convocăm, în timpul apropiat, şedinţa Comisiei pentru situaţii excepţionale”, a declarat pavel Filip, în cadrul ședinței de astăzi a Executivului.

Potrivit premierului, deocamdată, se cer a fi făcute toate totalizările pentru siguranța că lucrările la casele afectate vor fi efectuare calitativ şi, cel mai important, pentru ca acestea să fie finisate înainte de venirea sezonului rece.

„De asemenea, vom evalua terenurile agricole de la îngheţ până la ploile cu gheaţă pentru a oferi un ajutor agricultorilor, pentru ca să putem lua o decizie în privinţa ajutorului acordat. În multe cazuri, aceste terenuri reprezintă singura sursă de venit pentru aceşti oameni”, a susținut Pavel Filip.