Astăzi a început procesul de consultări în vederea elaborării unui proiect al Memorandumului cu privire la politicile economice şi financiare între Guvernul Republicii Moldova şi FMI. În acest scop, viceprim-ministrul, Octavian Calmîc, ministru al Economiei, a avut o întrevedere cu misiunea FMI, condusă de Ivanna Vladkova-Hollar.

În cadrul întrevederii au fost abordate problemele legate de situația macroeconomică, reformele structurale implementate de autoritățile Republicii Moldova pentru îmbunătățirea guvernării corporative, sistemului energetic, etc.

În mod special a fost discutată situația din sectorul energetic și măsurile întreprinse de autoritățile de la Chișinău privind soluționarea problemelor legate de asigurarea cu energie electrică, gaze naturale și agent termic, modernizările de sistem pe aceste segmente.

Octavian Calmîc și Ivanna Vladkova-Hollar au convenit asupra stabilirii unui contact permanent între Grupul de negociatori și Misiunea FMI, pe toată durata aflării experților în țara noastră.

Precizăm că Misiunea Fondului Monetar Internațional se va afla în Republica Moldova în perioada 5 – 15 iulie 2016.