Dosarul “Bahamas” în care figurează numele președintelui fracțiunii PSRM, Corneliu Furculiță, este unul politic. Acesta a fost pornit cu scopul de a intimida membrii formațiunii. Declarația a fost făcută de Corneliu Furculiță la emisiunea „Acces Direct” de la NTV Moldova. 

„Dacă luăm de la capăt, începând cu dosarul din 2016, este un dosar pur economic, are legătură cu compania unde eu sunt fondator, nu are legătura cu politic, cu PSRM, este dosar cum au fost multe alte dosare intentate pe mediul de afaceri cu scopul de a controla, de a denigra, de a urmări să fie pus în condiții inacceptabile ca oamenii de afaceri să își facă afacerea. Atunci nici întreprinderea nu a fost informată de procurori că este parte a careva dosar.

Ulterior, acest dosar utilizat de regimul Plahotniuc s-a dorit să fie comasat cu acțiuni din 2019, când au apărut înregistrările video cu președintele Dodon. La moment este dosar pe finanțare, nu este legătură cu finanțarea PSRM. Dosarul pornit pe baza materialelor video a fost oprit. Eu cred că procurorii vor lucra și vor face lumină. Vedem că câteva dosare politice, era și dl Sergiu Sîrbu cu dosar, mai era și dl Tcaciuc, acel dosar cu Open Dialog… Procuratura le-a închis, a spus că nu este componența de infracțiune”, a spus Furculiță.

Președintele fracțiunii PSRM a mai adăugat că fostul regim utiliza pârghia Procuraturii așa cum îi convenea pentru a face presiuni.