Cel mai bogat om din lume a stabilit recent un nou record pentru averea sa, ajunsă acum la 90 de miliarde de dolari. Bill Gates deţine diverse proprietăţi, inclusiv Compania Feroviară Naţională din Canada şi Ecolab. Casa sa este considerată una dintre cele mai frumoase din zonă, iar motivele sunt suficiente.

Gates a cumpărat terenul în 1988 pentru 2 milioane, iar astăzi valoarea proprietăţii a ajuns la 123 de milioane de dolari. La construcţia casei au lucrat 300 de muncitori, inclusiv 100 de electricieni.

Pentru a reduce costurile cu încălzirea, casa se foloseşte din plin de mediul înconjurător, reglând astfel constant temperatura, scrie Business Magazin.

Dacă oaspeţii nu sunt mulţumiţi de operele de artă de pe perete, acestea pot fi înlocuite de altele în mai puţin de un minut, graţie unui sistem avansat instalat în fiecare cameră. Piscina interioară are propriul sistem subacvatic de muzică, iar oaspeţii pot înota pe sub un perete de sticlă pentru a ieşi în piscina exterioară. Sala de recepţii este şi ea uriaşă şi poate primi până la 200 de invitaţi.

Cel de-al doilea cel mai bogat om din lume, mogulul spaniol Amancio Ortega, se află la o distanţă de 13,5 miliarde de dolari distanţă de Bill Gates, potrivit Indexului de Miliardari Bloomberg.

Cele 90 de miliarde de dolari îi egalează valoarea co-fondatorului gigantului Microsoft cu 0,5 procente din valoarea totală a produsului intern brut al Statelor Unite ale Americii.