Circa 50 de tineri din diferite regiuni ale țării, inclusiv copii din centrele comunitare, cu vârste cuprinse între 10 și 18 ani, vor fi pentru o zi deputați, fiind ghidați de președintele Parlamentului Andrian Candu.

La începutul ședinței, care se va desfășura în sala de ședințe plenare, vor fi aleși vicepreședinții Parlamentului din rândul copiilor. Ei vor lua loc în prezidiul Parlamentului și vor conduce ședința împreună cu Speakerul.

Copiii vor urmări și un scurt film despre ce reprezintă instituția parlamentară, modul în care sunt elaborate și adoptate legile. Ulterior, Președintele Parlamentului le va vorbi copiilor despre activitatea deputaților în Parlament și despre cum e să fii politician.

La finalul ședinței, va fi supusă votului o Declarație comună cu privire la asigurarea prieteniei între Parlament și copiii din Republica Moldova.

Totodată, în contextul intrării în vigoare a pachetului de legi privind controlul tutunului, Președintele Parlamentului și copiii vor desfășura o acțiune de sensibilizare cu privire la efectele nocive ale consumului de tutun asupra sănătății.