Numărul troleibuzelor și al autobuzelor care circulă prin municipiul Chișinău a fost mărit în contextul în care a crescut și fluxul de pasageri. Astfel, de azi numărul troleibuzelor a fost mărit cu 50 de unități.

Potrivit IPN, şeful Regiei Transport Electric Chişinău, Gheorghe Morgoci, a declarat că astăzi la linie au ieşit circa 300 de troleibuze. Totodată, rutele de troleibuz care traversau bulevardul Negruzzi, de astăzi circulă în regim obişnuit pe ambele sensuri, cu excepţia rutei nr. 4.

Gheorghe Morgoci a menţionat că ruta nr.4 nu a putut fi restabilită din motive tehnice, legate de reţeaua de contact de pe strada Zelinski. Şeful RTEC a dat asigurări că în câteva zile această problema va fi soluţionată. Până atunci, troleibuzele de pe această rută vor circula spre sectorul Botanica: de pe bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt pe str. Ciuflea, Viaduct, str. Hristo Botev şi în continuare pe traseul stabilit. Retur – pe traseul stabilit.

Și numărul autobuzelor care circulă prin capitală a fost majorat, astfel, potrivit directorului Parcului Urban de Autobuze, Iacob Capcelea, de azi în municipiul Chişinău circulă zilnic în jur de 120 de autobuze. Numărul de unităţi de transport a fost suplinit, în special, pe rutele din capitală.