(Comentariul politologului Bogdan Țîrdea), pentru Accent TV, citează 24h.md

“Presa ucraineană scrie că Procuratura Generală a deschis un dosar penal împotriva lui Poroșenco în legătură cu trădarea patriei!

Acesta este răspunsul pentru Biden din partea lui Trump. De asemenea, acest lucru indică o reorientare a administrației Zelenski. Globaliștii primesc prima lovitură gravă în Ucraina.

În general, trebuie să recunosc că Trump știe să răspundă.

El a fost acuzat de democrați de „hărțuire sexuală” – o caracteristică preferată a liberalilor de a distruge dușmanii. Acum Biden, care a aplaudat campania „Me too”, este acuzat de hărțuire și chiar că ar fi o persoană transgender!

El a fost acuzat de corupție … Acum însuși Biden și fiul său sunt blocați într-un caz ucrainean cu compania Burisma! Și există dovezi solide, nu veți scăpa. Fiul lui Biden, Hunter, a primit minimum 5-10 milioane de dolari!

Trump a fost acuzat că a lucrat pentru Rusia? Deci, acum, Biden însuși este acuzat că servește intereselor Chinei!

În acest sens, suntem extrem de interesați de cazul lui Plahotniuc. Pompeo a afirmat că prezența sa în Statele Unite era nedorită. Dar democrații, prin structurile profunde ale FBI, îl țin în calitate de „martor”, adică un turnător de informații despre elita rusă și despre politicienii moldoveni. El trebuiește pentru a distruge Partidul Socialiștilor din RM și pe Igor Dodon și, desigur, să deschidă calea către președinție pentru Maia Sandu.

Dar Trump însuși are nevoie de asta? El poate fi interesant pentru Trump doar ca factor de discreditare a democraților și a administrației Obama. Apoi va fi aruncat ca un material folosit.

Mai simplu spus, nu putem exclude că, dacă Procuratura Generală prezintă probe, Plahotniuc va fi extrădat. Încă nu a fost predat din cauza motivelor enumerate mai sus. Și cazul în sine, început de Viorel Morar, este o „filkina gramota”, o încercare de a-l apăra pe Plahotniuc! Și americanii au observat imediat asta.

De fapt, Poroșenco și Plahotniuc sunt unul și același caz. Dacă au început să-l preseze pe Poroșenco, înseamnă că și pentru Plahotniuc este un semn rău.

În acest context, aș dori să menționez că proiectul Pro-Moldova, la fel ca Șor, este în echilibru. Cel mai probabil zilele lor pot fi numărate. Doar o minune îi poate salva …

P.S. Într-adevăr, lui Poroșenco nu-I merge tocmai bine. De altfel ca și lui Plahotniuc, Șor și Candu. Poate că Trump începe să curețe de grupurile oligarhice ale lui Clinton și a democraților? În orice caz, sincronizarea acțiunilor este vizibilă.

Acum să privim atent cine va lovi în Procurorul General Stoianoglo. Aceasta și este mafia!”.