Prim-ministrul Republicii Moldova, Pavel Filip, a avut o întrevedere cu preşedintele Orange Group, Stephane Richard. În cadrul întâlnirii, cei doi oficiali au discutat despre posibilităţile de dezvoltare a sectorului tehnologiei informaţiei şi comunicaţiilor, valorificarea conţinutului digital în Republica Moldova, precum şi despre politicile statului de susţinere a mediului de afaceri din acest domeniu, transmite 24h.MD.

În debutul şedinţei, premierul s-a referit la priorităţile guvernului privind sectorul IT, subliniind importanța cadrului legal, care reglementează activitatea agenţilor economici din acest sector.

Potrivit lui Pavel Filip, legislația din țara noastră este una favorabilă, oferindu-le posibilitatea agenților economici să se dezvolte şi să creeze produse care pot fi comercializate atât pe piaţa internă, cât şi pe cea externă.

„Domeniul IT este unul de perspectivă pentru Republicii Moldova, acesta poate aduce o valoare adăugată foarte mare economiei naţionale. Noi, la Guvern, suntem deschişi pentru a susţine investitorii care vin să dezvolte acest segment”, a menţionat Pavel Filip.

La rândul său, Stephane Richard a vorbit despre activitatea grupului pe plan internaţional, despre perspectivele de dezvoltare a companiei în Republica Moldova şi despre deschiderea de a participa la modernizarea infrastructurii digitale în ţara noastră.

„Republica Moldova este o ţară mică, dar cu o populaţie foarte interesată de tehnologiile informaţionale”, a spus reprezentantul Orange Group.

Dialogul a mai vizat implementarea Strategiei naţionale Moldova Digitală 2020, dezvoltarea programelor de asigurare a securităţii cibernetice, mărirea numărului de servicii publice prestate în format electronic, precum şi asigurarea interoperabilităţii instituţiilor publice.