Azi și mâine, 12 și 13 iulie, în Germania se va discuta despre procesul de reglementare a conflictului transnistrean, informează 24h.MD, cu referire la un comunicat de presă al Biroului pentru Reintegrare al Guvernului Moldovei.

Discuțiile vor avea loc în cadrul unei conferințe anuale, cu tematica „Măsurile de consolidare a încrederii în procesul de reglementare a conflictului transnistrean”.

Potrivit comunicatului, conferinţa va avea loc în oraşul Bad Reichenhall. La aceasta vor participa delegaţii ale tuturor părţilor participante la formatul „5+2” (Moldova, Transnistria, Rusia, Ucraina, OSCE, precum şi observatori din partea SUA şi Uniunii Europene).

Delegaţiile din partea Moldovei şi Transnistriei vor fi conduse de principalii negociatori ai părţilor – Vicepremierul pentru Reintegrare Gheorghe Bălan şi ministrul interimar de Externe al Transnistriei, Vitali Ignatiev.

De asemenea, în Bavaria vor pleca şi şefii grupurilor sectoriale de lucru, alţi oficiali.

„Agenda Conferinţei include discuţii separate la nivel înalt şi cîteva sesiuni tematice, cu participarea partenerilor internaţionali, în cadrul cărora vor fi discutate subiecte de interes comun de pe agenda dialogului Chişinău-Tiraspol, ce vizează domeniul educaţiei, transporturilor, telecomunicaţiilor”, se menţionează în comunicat.