O platformă online pentru ghidarea şi orientarea profesională a tinerilor a fost lansată astăzi, la Chişinău. Scopul proiectului este de a-i ajuta pe elevi să-şi aleagă meseria care li s-ar potrivi cel mai bine, informează 24h.MD.

Autorii ideii spun că au creat site-ului carieramea.com în urma unor sondaje la care au participat liceeni şi absolvenţi ai şcolilor profesionale.

Platforma online are mai multe componente: descrierea profesiilor, interviuri cu tinerii specialişti, dar şi teste de ghidare în carieră. Ideea creării acestui site a venit de la un grup de elevi şi a fost dezvoltată în parteneriat cu Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare.

Voluntarii de la Centrul ARTICO s-au alăturat acestui proiect şi îşi propun să dezvolte platforma şi în mediul offline, astfel încât mai mulţi tineri să beneficieze de ghidare în carieră.

Potrivit iniţiatorilor proiectului, mulţi adolescenţi din Moldova îşi aleg profesia fără a avea informaţia completă despre acel domeniu sau sunt influenţaţi de rude. Astfel, interesele sau potenţialul elevilor nu este luat în calcul. Am încercat şi noi să aflăm cum şi-au ales meseria mai mulţi tineri. Iată ce răspunsuri am primit.

Din luna septembrie, platforma carieramea.com va putea fi accesată şi în limba rusă.