Premierul Pavel Filip a lansat un apel reprezentanților clasei politice să dea dovadă de maximă responsabilitate în privința temelor care vizează interesul național, cum este și cea privind negocierile Guvernului cu Fondul Monetar Internațional, sctie hotnews.md, citat de 24h.MD.

El scrie într-o postare pe Facebook că a rămas surprins de solicitarea publică făcută de liderul PAS, Maia Sandu, prin care cere FMI să nu semneze un nou program cu Republica Moldova.

„Consider gestul doamnei Maia Sandu ca fiind iresponsabil și cinic față de cetățenii Republicii Moldova, în situația în care chiar liderul PAS a insistat, anterior, că un acord cu FMI este vital. Apreciez că astfel de gesturi politicianiste nu fac decât să încerce să blocheze relansarea economică a țării, lucru care ar fi în detrimentul Repubicii Moldova și al cetățenilor ei”, a scris Filip.

Lipsa unui acord cu FMI ar însemna și lipsa altor finanțări străine, iar acest lucru ar putea duce la un blocaj economic extrem de periculos, inclusiv la o criză socială profundă, a atras atenția premierul. “Vă rog, renunțați la discursuri demagogice, nu mai puneți mai presus de interesul țării, interese politice cinice, care ar putea afecta cetățenii pe termen lung”, a făcut apel Filip.