Fostul șef adjunct al IGP, Gheorghe Cavcaliuc, lucrează la un proiect ambițios pentru Republica Moldova. Acesta a dezvăluit în cadrul unui interviu pentru Unimedia că vrea să demonstreze prin exemplul propriu că Republica Moldova are șanse să devină o țară puternică. Totodată, Cavcaliuc a vorbit despre schimbările din viața personală, dar și planurile de viitor, scrie Breaking News.

Gheorghe Cavcaliuc, care acum deține o funcție importantă într-o companie petrolieră, a vorbit despre zvonurile privind implicarea lui în politică. El a menționat că, deocamdată, are o echipă de oameni dornici să se implice în dezvoltarea comunității, cu care au lansat campanii și acțiuni umanitare.

„Oamenilor le trebuie puțin pentru a fi fericiți și motivați să dezvolte comunitatea. Ei au nevoie de apă potabilă și canalizare centralizată, de servicii de salubrizare și de drumuri asfaltate. Iată din aceste considerente am început să mă implic într-un proiect ambițios pentru țară. Iar atunci când mă voi implica în politică sau dacă îmi voi lansa vreodată un partid politic, voi anunța personal despre acest lucru”, spune Cavcaliuc.

În cadrul aceluiași interviu, fostul șef al IGP a spus că în perioada stării de urgență, provocată de noul coronavirus, s-a implicat activ în acțiuni de voluntariat pentru polițiștii din prima linie, vârstnici, dar și persoane cu dizabilități. De asemenea, acesta a mărturisit că perioada de pandemie i-a reunit din nou familia.

„Am inițiat Campania ”Noi Alături de Eroi”. Am donat 30 mii lei și am procurat măști mănuși și dezinfectanți de protecție contra COVID-19 pentru polițișii noștri care luptă în prima linie. De asemenea, am mers personal acolo unde bunicii grijulii și alți vârstnici singuratici, neputincioși și neajutorați, lăsați în voia sorții de rude și de autorități, în această perioadă de pandemie și izolare la domiciliu, unii țintiți la pat sau în căruciorul cu rotile să le ducem puțin din ce aveau nevoie. Le-am dus produse alimentare, mănuși, măști de protecție și dezinfectanți.

Am mai petrecut și mult timp cu familia mea în această perioadă. Mi-a fost alături femeia pe care o iubesc extrem de mult, mama copiilor mei. Am stat și cu cei doi feciori de care suntem foarte mândri.”

Pe viitor, Gheorghe Cavcaliuc își propune să lanseze mai multe proiecte, care vor genera schimbări în societate, iar în plan personal acesta își dorește să-și mărească familia.