Lansarea transportului public în timpul nopții aduce bani în bugetul Primăriei Chișinău. Deși la început situația nu era chiar îmbucurătoare, se observă o îmbunătățire a stării de lucruri. Este declarația şefului Regiei Transport Electric Chișinău (RTEC), Gheorghe Morgoci.

„Prima zi, pe data de 5 iulie acumulările au fost de 800 de lei, iar acoperirea la un km a fost de 7.60 de bani. În zilele normale, când activam fără transport pe timp de noapte, acoperirea era de 8.20 de bani. Nu este chiar tristă. În următoarele zile a fost o creştere. Până pe data de 7 iulie, RTEC a acumulat 5.870 de lei, pe parcurs s-a acoperit fiecare km cu 7.40 de bani”, a spus şeful de la RTEC, Gheorghe Morgoci.

Amintim că, de la 5 iulie 2016, în capitală a fost implementat proiectul-pilot privind organizarea şi punerea în circulaţie a transportului public în orele nocturne.

4 troleibuze circulă pe ruta nr. 24, care asigură legătura dintre sectoarele Ciocana – Râşcani – Centru (cartierul Telecentru).

De asemenea, 4 troleibuze circulă pe ruta nr. 22, care asigură legătura între sectoarele Botanica – Centru – Buiucani.

Troleibuzele circulă până la ora 02:00 noaptea.

Proiectul-pilot privind circulaţia transportului public pe timp de noapte va fi implementat până pe data de 30 octombrie 2016.