Dacă Donald Trump ar ajunge președinte, acest lucru ar fi un dezastru pentru economia americană. Declarația aparține candidatei democrate la Casa Albă, Hillary Clinton.

„Nu spun asta ca un dezacord tipic politic — liberalii și conservatorii afirmă că ideilor lui Trump ar fi dezastruoase”, a spus Hillary Clinton.

„Economiștii de dreapta, de stânga și de centru sunt cu toții de acord că Trump ne-ar arunca din nou în recesiune”, a adăugat ea, într-un discurs susținut la Columbus, în Ohio, un stat-cheie la alegerile prezidențiale de la 8 noiembrie.

„Donald Trump a spus că este calificat să fie președinte datorită experienței sale în afaceri. Așa că haideți să vedem ce a făcut pentru afacerile sale: A scris multe cărți despre afaceri. Toate par să se termine la capitolul 11. Imaginați-vă!”, a spus Hillary Clinton, făcând referire la Capitolul 11 din Codul Falimentului din SUA.

Ea a mai declarat că Trump, care s-a autodescris drept „rege al datoriei”, le-a permis companiilor sale să adune mari datorii și să își declare falimentul, lăsând sute de persoane fără loc de muncă și înlăturând acționarii.

A permite ca și SUA să acumuleze o datorie similară ar însemna alungarea investitorilor și ar putea duce la o catastrofă economică.

În timpul discursului lui Hillary Clinton, Trump a postat pe Facebook: „Sunt regele datoriei. Acest lucru a fost grozav pentru mine ca om de afaceri, dar este rău pentru țară. Am făcut o avere din datorii. Voi repara SUA”.

El a mai spus că Hillary Clinton a susținut politici care au dăunat economiei și a subliniat pierderea locurilor de muncă din industria prelucrătoare de când soțul său, Bill Clinton, a fost președinte în anii ’90.

„Cum poate Hillary să conducă economia când ea nu poate nici măcar să trimită e-mail-uri fără a pune întreaga țară în pericol”, a mai postat Trump pe Twitter, făcând referire la un scandal privind folosirea de către Hillary Clinton a unei adrese de e-mail private în perioada când ea era secretar de stat.