Președintele francez, Francois Hollande, a afirmat vineri că a fost dejucat un atentat și a fost anihilat un grup după descoperirea unei mașini pline cu butelii cu gaz, la Paris, la sfârșitul săptămânii trecute și după arestarea, joi seara, a trei tinere radicalizate, relatează AFP.

„A fost dejucat un atentat”, a declarat Hollande în cursul unei deplasări la Atena pentru un summit al țărilor mediteraneene din Uniunea Europeană. „Un grup a fost anihilat, dar mai sunt și altele”, a adăugat președintele francez, făcând apel la „vigilență întărită”.

„Justiția este sesizată, Procurorul Republicii va face declarații după-amiază, dar, în calitate de președinte al țării, vreau să salut, să felicit, serviciile de informații”, a declarat șeful statului francez.

Poliția franceză a interpelat joi seara în Essonne trei tinere radicalizate implicate în ancheta privind mașina ce conținea butelii cu gaz și care a fost găsită la sfârșitul săptămânii trecute în plin Paris.

Cea mai tânără, Ines Madani, rănită cu gloanțe de către un polițist în cursul interpelării sale, este fiica proprietarului mașinii descoperite în fața Catedralei Notre Dame, cu luminile de avarie aprinse, încărcată cu cinci butelii cu gaz și alte trei cu motorină. Ea era cunoscută serviciilor de informații după ce fusese împiedicată să plece în Siria.

Anchetatorii au ajuns la concluzia că mașina urma să fie folosită la un atentat în Paris. Potrivit unei surse a poliției, planul a eșuat dintr-un motiv care deocamdată este necunoscut.