Președintele Igor Dodon ia în râs inițiativa Maiei Sandu de a semna un plan de neagresiune cu PPDA și unioniști, în ajunul alegerilor prezidențiale. Șeful statului a publicat un teaser al emisiunii „Președintele răspunde”, în care a comentat inițiativa.

„Eu nu înțeleg cine e jertfă acolo? Cine e deasupra, cine-i dedesubt? Cine pe cine a agresat? Maia pe Andrei? Sau Andrei pe Maia? Sau PUN-u, sau SUN-u? Ce mai sunt acolo cu tot felul de denumiri?”, a spus Igor Dodon.

Șeful statului a avut un mesaj și pentru cei de la PUN, care au refuzat să semneze pactul de neagresiune, propus de Sandu. „Și în genere, stimați bărbați de pe dreapta, a venit o doamnă cu o inițiativă, da voi ca niște gentelmoni, ce ați făcut? Ați trimis-o mai departe! Не по-пацански! Не по-мужски!”.

După ce Maia Sandu a propus semnarea unui plan de neagresiune cu PPDA și unionioști, PUN a emis un comunicat de presă prin care a declarat că nu vede sensul acestui document.

Totodată, vicepreședintele PPDA, Alexandr Slusari, a declarat în cadrul unei conferințe de presă că Platforma nu este o formațiune agresivă, iar membrii acesteia spun adevărul, care poate să nu le placă celor de la PAS.