Fostul director de știri de la Jurnal TV, Gabriel Călin, atestă idea că facturile la căldură pentru luna ianuarie, care ard buzunarele chișinăuienilor, ar fi o acțiune de sabotaj la adresa guvernării, pusă la cale de oligarhul fugar, Vlad Plahotniuc prin intermediul omului său de la Termoelectrica, Veaceslav Eni. Într-o postare pe o rețea de socializare, jurnalistul scrie că “omul lui Plaha de la Termoelectrica – Slavic Eni – fără să anunțe și să se consulte cu nimeni, emite facturi majorate la căldură ca să pară că vine de la PSRM lovitura în oameni”. Călin mai explică faptul că acum, singurul care ar putea să o ajute pe Maia Sandu să-l învingă pe Igor Dodon la prezidențiale este fostul lider PDM, Vlad Plahotniuc, transmite 24h.md.

“De ce ar face-o Plaha? Simplu, pentru că Maia îi este cel mai puțin periculoasă pentru existența lui. Poate fi jucată pe degete ca un copil. A demonstrat-o din plin cazul Rotshschild. Din când în când, Plaha îi mai aruncă câte un «ништячек» (cadou) și asta devine tot mai vizibil: Ba Morari procurorul milionar se face peste noapte cinstit, ba Șor scuipă venin împotriva contracandidatului Maiei, ba Renato…”, scrie fostul șef la știrile de la Jurnal TV.

Facturile la căldura livrată de Termoelectrica pentru luna ianuarie au stârnit multă nemulțumirea din partea consumatorilor, indignați că sunt prea mari costurile în raport cu temperature atmosferică din această perioadă. În replică, Termoelectrica a spus că în acest an, facturile pentru luna ianuarie sunt mai mici cu 12% comparativ cu cele din luna ianuarie a anului trecut.