Casa de avocatură „Efrim, Roșca și Asociații” a reușit să obțină despăgubiri morale, în valoare de 50 de mii de lei, pentru S.C. BIOPROTECT S.R.L., pe care a reprezentat-o în instanța de judecată, în cauza împotriva lui Igor Dodon și a Partidului Socialiștilor din Republica Moldova.

La sfârșitul anului trecut, S.C. BIOPROTECT S.R.L., a cărui proprietar este Valeriu Streleț, a înaintat o cerere de chemare în judecată către Igor Dodon și PSRM, privind apărarea reputației profesionale. Reclamanta, S.C. BIOPROTECT S.R.L., a susținut că, în cadrul emisiunii În PROfunzime, difuzată la Pro TV Chișinău, Igor Dodon a făcut afirmații care nu corespund realității și care au dus la defăimarea și lezarea reputației profesionale.

Și anume, în cadrul emisiunii din 16 noiembrie 2015 și în reluare, la 21 noiembrie 2015, Igor Dodon a declarat: „Noi avem informația confirmată, cel puțin din surse anonime, care nu pot fi făcute publice, că au fost declarate la prețuri mult mai mici, astfel fiind cazul de evaziune fiscală. Acum obținem ultima informație de la Serviciul Vamal și voi face public la mine pe blog. Am dovezi clare, prin care se demostrează că BIOPROTECT importa la prețuri reduse produse de uz fitosanitar, care mai departe erau vândute la prețuri exagerate. O parte a profitului pleca în off-shoruri și marea majoritate a producătorilor agricoli, de fapt, plăteau niște prețuri, care economic nu erau justificate. Am probe și le voi publica”.

Instanța de judecată a decis, ieri, că afirmațiile nu corespund realității, sunt defăimătoare și au lezat reputația S.C. BIOPROTECT S.R.L. Astfel, Igor Dodon este impus să achite despăgubiri companiei BIOPROTECT, în mărime de 50 de mii de lei, pentru prejudiciul moral cauzat. De asemenea, Igor Dodon va trebui să achite parțial și cheltuielile legate de judecarea cauzei. Mai mult, liderul PSRM urmează să dezmintă public, personal, afirmațiile sale expuse în privința S.C. BIOPROTECT S.R.L, prin difuzarea în același mod și în cadrul aceleiași emisiunii În PROfunzime, pe postul de televiziune ProTV, sau în cadrul unei conferințe de presă, potrivit bizlaw.md.