„Acțiuni iresponsabili și populiste ale unor politicieni”. Așa a comentat premierul Ion Chicu decizia Curții Constituționale de a suspenda Legea care prevede acordarea mai multor ajutoare pentru cetățeni și mediul de afaceri în perioada de criză. Magistrații au fost sesizați de către un grup de deputați din Blocul ACUM și Pro Moldova.

„Este o sesizare a câtorva deputați ai Blocului ACUM și a deputaților grupului Pro-Șor.  Aceasta este rezultatul acțiunilor iresponsabile, populiste ale politicienilor, care au provocat suspendarea legii. În aceste condiții voi convoca membrii Guvernului ca să discutăm cum procedăm, nu exclud că vom convoca Comisia pentru Situații Excepționale, pentru decizii foarte radicale în privința activității de mai departe. Pentru aprilie mulți cetățeni nu au bani de pâine, căci Legea nu ne permite achitarea acestor bani”, a spus Chicu.

Precizăm că în urma deciziei CC de a suspenda Legea asumată de Guvern, se anulează achitarea ajutorului de șomaj, majorarea mai multor alocații sociale, dar și facilitățile pentru mediul de afaceri.