Ministrul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor Iurie Chirinciuc a avut o întrevedere cu reprezentanții autorităților publice locale din raionul Cimișlia.

Astfel, în cadrul ședinței au fost discutate mai multe subiecte ce țin de repartizarea Fondului Rutier pentru anul 2017, dar și reparația mai multor trasee din regiune.

Mai mulți aleși locali au solicitat ca traseul ce face legătura între orașele Cimișlia, dar și Leova și, care tranzitează mai multe localități să fie reparat. Iurie Chirinciuc a spus că traseul este inclus în programul de reparație pentru anul 2017, iar până la începutul lunii martie urmează să fie finisată proiectarea traseului.

Oficialul a spus că începând cu anul viitor urmează să fie începută reparația și pe traseul R26 Cimișlia-Căușeni, care este unul de importanță strategică, prin care se face legătura dintre localitățile din sudul Republicii Moldova cu regiunea Odessa din Ucraina.

În cadrul discuțiilor, mai mulți primari s-au arătat nemulțumiți că până în prezent, repartizarea Fondului Rutier era efectuată pe criterii politice, iar tot mai multe localități ale căror primari nu făceau parte din coaliția de guvernare, nu primeau bani pentru reparația drumurilor locale. Iurie Chirinciuc le-a spus că se pregătește proiectul de eficientizare a întreținerii drumurilor locale, care are menirea de a oferi primăriilor 50% din taxa de folosire a drumurilor.

Astfel, ministrul i-a încurajat din nou pe primari să susțină acest proiect de lege care este numai  în favoarea lor.

La finalul vizitei în raionul Cimișlia, Iurie Chirinciuc a vizitat fabrica de producere a asfaltului „Irinda-Prim”, care activează în Republica Moldova de aproape un deceniu. Oficialul a rămas impresionat de tehnologiile performate care sunt folosite la fabricarea materialelor de reparație a drumurilor.

Menționăm că ministrul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor Iurie Chirinciuc efectuează în fiecare lună vizite în teritoriu, unde are întâlniri cu reprezentanții autorităților publice locale.