Liderul Partidului Popular European din Moldova, numit recent Președinte al Consiliului Parlamentar pentru integrare europeană a avut joi o întrevedere cu Șeful Delegației UE la Chișinău Pirkka Tapiola. În cadrul întâlnirii cei doi au discutat despre etapele de implementare a Acordului de Asociere cu UE, dar și despre rolul pe care-l are în acest proces Consiliul condus de Iurie Leancă.

„Stadiul actual al implementării Acordului de Asociere UE-RM a fost una din principalele teme de discuție în cadrul întrevederii din 4 august cu dl Pirkka Tapiola, șeful Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova. Întâlnirea mi-a oferit posibilitatea să prezint oficialului european viziunea mea cu privire la prioritățile activității Consiliului parlamentar pentru integrare europeană pe care îl conduc. Pornind de la ideea că acest Consiliu este un instrument important pentru monitorizarea și exercitarea controlului parlamentar asupra procesului de integrare europeană la nivel legislativ și executiv, am convenit să sincronizam acțiunile pentru a impulsiona procesele respective”, a scris fostul premier pe pagina sa de Facebook.

Săptămâna trecută, Iurie Leancă şi coaliţia de guvernare au semnat un acord cu privire la Parteneriatul Naţional pentru Integrare Europeană. Tot atunci s-a anunţat că Iurie Leancă a fost desemnat în fruntea Consiliului parlamentar pentru integrare europeană.