Din discursul președintelui Maia Sandu în fața Parlamentului în care a vorbit despre lupta cu hoții lipsesc așa nume ca Vladimir Filat, Iurie Leancă și Chiril Gaburici. De această părere este deputatul Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, Vlad Batrîncea.

Socialistul a declarat, invitat la NTV Moldova, că în discursul lui Sandu, pe care l-a numit beletristică de calitate, nu este niciun cuvânt despre recuperarea miliardului furat și despre pedepsirea foștilor demnitari care se fac vinovați de frauda bancară, inclusiv miniștri, printre care și Maia Sandu, care au votat pentru acordarea garanțiilor de stat băncilor falimentare.

”De ce când se vorbește despre lupta cu hoții din retorica președintelui țării și a partidului său lipsesc numele lui Filat, Leancă, Gaburici, care au condus guverne? De ce din discurs lipesc numele miniștrilor care au luat decizii legate de frauda bancară, care au votat pentru acordarea garanțiilor de stat prin care s-a acoperit frauda cu banii publici. De ce în cele 40 de minute în care și-a citit discursul nu s-a vorbit nimic despre recuperarea miliardului furat”, a spus Batrîncea.

Deputatul a amintit că, la inițiativa PSRM, în legislatura trecută a fost votată legea prin care am scoasă de pe umerii cetățenilor povara miliardului furat, dar care a fost anulată odată cu venirea la Președinție a Maiei Sandu.

”Doamna Sandu a vorbit evaziv spunând că furturile au fost protejate politic. Dar cine au fost acei protectori, cine au fost deputații care au votat legile? Pe unii dintre ei în văd printre cei 63 de deputați (PAS-n.red.)”, a declarat Batrîncea.