Președintele Partidului Democrat, Marian Lupu, candidatul formațiunii la alegerile din 30 octombrie, a depus la Comisia Electorală Centrală, împreună cu colegii săi, cererea de înregistrare a grupului de inițiativă pentru colectarea semnăturilor în susținerea sa la funcția de Președinte al Republicii Moldova.

“Sunt sigur că vom avea un proces rapid de colectare a semnăturilor bazându-ne pe atitudinea respectuasă a cetățenilor. Când vorbesc de cetățeni mă refer și la marea noastră familie a Partidului Democrat, bine organizată și foarte numeroasă, dar și vom solicita respectuos sprijinul celor care nu fac parte din echipa PDM”, a declarat Lupu.

CEC urmează într-un termen de maxim 3 zile să examineze setul de documente prezentate în conformitate cu legislația în vigoare de către gurpul de inițiativă al PDM.

Reamintim că Marian Lupu este candidatul PDM la scrutinul din toamnă. El a declarat astăzi, în cadrul unei briefing de presă, că prioritatea numărul unu este continuarea integrării europene a Republicii Moldova.