Membrii Partidului Acţiune şi Solidaritate din Hînceşti ar putea fi taxaţi pentru decizia de a-l susţine la alegerile parlamentare noi pe candidatul independent Grigore Cobzac. Cel puțin asta a sugerat lidera PAS, Maia Sandu, într-un interviu acordat postului de televiziune Prime TV, transmite 24h.md.

„Este o situaţie mai ciudată şi eu cred că noi în următoarele zile o să luăm o decizie şi o să explicăm în detalii cum s-a întâmplat acest lucru”, a declarat Maia Sandu.

În acelaşi interviu, Maia Sandu s-a arătat surprinsă şi de intenţia membrilor PPDA de a-l susţine pe Grigore Cobzac.

„E ciudat că oamenii din Platforma DA care au zis că îşi doresc un candidat apartinic acum spune că vor să suţină un candidat care vine dintr-un partid politic”, a mai spus Maia Sandu.

Amintim că preşedintele organizaţiei orăşeneşti Hînceşti a Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Marcel Petruşan, a fost dat deja afară din partidul Maiei Sandu. Ziarul Naţional scrie că decizia i-a fost adusă la cunoștință prin intermediul unui e-mail de la PAS. Marcel Petruşan spune că liderii PAS sunt mulţumiţi de faptul că organizaţia orăşenească Hânceşti a decis să-l sprijine la alegerile parlamentare noi din circumscripţia nr. 38 pe membrul partidului Grigore Cobzac, dar nu pe Olesea Stamate.