Președintele Parlamentului Zinaida Greceanîi a participat, astăzi, împreună cu șeful statului Igor Dodon și cu prim-ministrul Ion Chicu, la ceremonia oficială de depunere de flori la Complexul Memorial ”Eternitate”, cu ocazia Zilei Victoriei și comemorării eroilor căzuți pentru Independența Patriei.

Oficialii au comemorat victimele Celui de-al doilea război mondial prin depunere de jerbe și flori la ”Focul Veșnic”, la Monumentul ”Steaua”, la plăcile comemorative și mormântul eroilor necunoscuți, dar și la Monumentul ”Maica Îndurerată”. A fost ținut un minut de reculegere.

”Anul trecut am sărbătorit cei 75 de ani de la eliberarea Moldovei de sub ocupația fascistă, astăzi sărbătorim marea aniversare a celor 75 de ani ai Victoriei. Nu trebuie să uităm niciodată de cei cărora le datorăm pacea și cerul senin, să nu uităm de veteranii rămași în viață și să avem grijă de ei, să păstrăm memoria față de eroi și să o transmitem generațiilor viitoare. De aceasta avem nevoie noi, cei care trăim pe Pământ”, a declarat Zinaida Greceanîi la încheierea ceremoniei solemne.