Un caz de trafic de influență pentru menținerea permisului de ședere pe teritoriul Republicii Moldova a fost documentat de ofițerii DGT „Sud” a CNA și procurorii anticorupție. Metodista Universității de Stat din Comrat a fost reținută în calitate de bănuită pe acest caz.

Potrivit denunțătorului, femeia, care era responsabilă de procesul de învățământ şi regimul de ședere a studenților străini înmatriculați la Universitatea din Comrat, ar fi pretins şi primit 1200 de lei şi 200 de dolari. Bănuita ar fi susținut că are influență asupra unor angajați ai Biroului Migrație şi Azil în vederea neanulării permisul de ședere provizoriu eliberat unei studente din Federația Rusă.

Reținerea în flagrant delict a avut loc în biroul de serviciu al metodistei, urmare a primirii mijloacelor financiare transmise sub controlul CNA. Aceasta a predat benevol banii, fiind reținută pe un termen de 72 de ore.

O cauză penală a fost pornită pe acest caz. Dacă va fi găsită vinovată, bănuita riscă o pedeapsă cu închisoare de până la 6 ani sau amendă în mărime de până la 4000 unități convenționale – echivalentul sumei de 200 000 de lei.