Preşedintele Partidului Liberal (PL) Mihai Ghimpu a prezentat astăzi la Comisia Electorală Centrală (CEC) listele de subscripție cu semnăturile colectate în susţinerea sa pentru alegerile prezidențiale din 30 octombrie curent, informează MOLDPRES.

Potrivit liderului PL, colectarea semnăturilor a început vineri seara. „Avem structuri în teritoriu şi desigur că susţinerea oamenilor. În total au fost colectate aproximativ 27 de mii de semnături în susţinerea candidatului PL în alegerile prezidenţiale. Azi nu am prezentat încă toate listele, acestea se mai verifică în teritoriu”, a afirmat Ghimpu.

CEC urmează să verifice în decursul a şapte zile setul de documente prezentat de PL și să decidă înscrierea efectivă a candidatului Mihai Ghimpu în competiția electorală.

Anterior şi candidatul Partidului Democrat din Moldova (PDM) pentru funcţia de Preşedinte, Marian Lupu, a depus la CEC listele de subscripție pentru alegerile prezidențiale din 30 octombrie curent. Grupurile de iniţiativă au colectat aproximativ 29 de mii de semnături în susţinerea candidatului PDM la scrutinul prezidenţial.