Peste 2500 de cetățeni ai Republicii Moldova s-au înregistrat prealabil până astăzi pentru a putea vota la locul aflării la alegerile prezidențiale din 30 octombrie. Astăzi este ultima zi pentru înregistrarea prealabilă.

Potrivit CEC, din cei 2534 de cetățeni care s-au înregistrat până la ora 11.00, 391 locuiesc în România, 282 în Italia, 276 în SUA, 235 în Marea Britanie. În Federația Rusă s-au înregistrat 111 cetățeni, același număr ca în Spania.

Statistica CEC arată că cetățeni moldoveni locuiesc și în multe state în care Republica Moldova nu are misiuni diplomatice precum Tanzania, Thailanda, Republica Centrafriană.

Posibilitatea înregistrării prealabile se încheie astăzi la ora 00.00. Cetățenii care locuiesc peste hotare și nu s-au înregistrat oricum vor putea vota. Potrivit secretarului CEC Veaceslav Agrigoroae datele privind înregistrarea prealabilă și cele privind participarea alegătorilor la secțiile de votare deschise în străinătate la ultimele alegeri vor sta la baza deciziei guvernului privind deschiderea secțiilor peste hotare la scrutinul din 30 octombrie.