Astăzi, 25 noiembrie 2016, viceministrul Afacerilor Interne, Dorin Purice, a avut o ședință de lucru cu angajații subdiviziunilor MAI, în cadrul căreia s-a discutat despre elaborarea Strategiei naționale de ordine și securitate publică pentru anii 2017 – 2020.

Astfel, au fost prezentate acțiunile realizate până în prezent și s-au stabilit măsurile care vor fi întreprinse în continuare în vederea amplificării procesului de implementare a obiectivelor strategiei.

De asemenea, au fost analizate mai multe aspecte și s-a convenit asupra organizării unui grup de lucru care va asigura, cu informațiile necesare, interacțiunea eficientă dintre serviciile implicate în acest proces.

În final, participanții la discuții au convenit asupra unei alte ședințe pentru a continua convorbirile asupra strategiei de ordine și securitate publică.

Strategia națională de ordine și securitate publică va reprezenta primul exercițiu de acest fel în Republica Moldova.

Obiectivul general al Strategiei este întărirea protecției persoanei, a siguranței societății și statului, prin realizarea sistemului modern de ordine și securitate publică, dual, integrat, interoperabil, compatibil, consolidat sub aspectele conceptuale, al cadrului de reglementare, organizatoric și funcțional, al resurselor umane, integrității personalului, al finanțării, dotării și sustenabilității.